Seneste Nyt

Beretning fra generalforsamlingen

Et bestyrelsesmedlem trådte ud og et nyt kom ind på FAGA’s generalforsamling i Charlottenlund forleden, hvor der bl.a. blev informeret om et nyt tiltag til medlemshvervning og budgettet for næste år, med en lille kontingentstigning, blev godkendt.

- Skrevet af Anita Bram Jahn, FAGA Sekretariatet

Det har ikke været nemt at drive virksomhed i årene efter corona. Krigene i Ukraine og Mellemøsten gør kun ondt værre, og der kommer konstant nye miljø- og afgiftskrav, som presser de selvstændige erhvervsdrivende. Det kan også mærkes i en brancheforening som FAGA, hvor antallet af medlemmer er faldet til 263 virksomheder. 

”For to år siden var vi 336 medlemmer, så tilbagegangen er for stor, og det skal vi have vendt – gerne med jeres hjælp, og vi er åben for ideer og forslag til at få flere medlemmer ind i FAGA”.

Sådan lød det fra formand Marianne Jensen, da hun tog hul på beretningen om det forgangne år, og hun blev senere suppleret af bestyrelsesmedlem/kasserer Peter Laursen, som oplyste, at bestyrelsen har truffet beslutning om at entrere med et telemarketingbureau med henblik på at øge medlemstilgangen allerede i indeværende år. Det skal foregå dels via telefonopkald og fysisk medlemshvervning på Formland til august, hvor det kun er ca. 1/3 af udstillerne, der er medlem af FAGA, så potentialet er stort. 

I et presset marked er der behov for at kigge nye veje, og bestyrelsen har netop afholdt møde med det polske handelskammer for bl.a. at høre om produktionsmuligheder på det polske marked. 

 

”Ønsker man som virksomhed at trække sin produktion til Europa, så kan Polen være et godt valg, og her kan handelskammeret uden vederlag hjælpe med målrettet kontakt til polske producenter” fortalte formanden og tilføjede, at der kommer yderligere info om mødet i FAGA Nyt.

 

En særlig tak til afgående kasserer Christian Storm 

”Alting har en ende, en regnorm den har 2…!” Sådan indledte formanden sin tak til afgående bestyrelsesmedlem/kasserer, Christian Storm, som snart fylder 50 år og dermed forlader 40’erne samtidig med, at han efter eget valg forlader FAGA. 

Christian blev en del af bestyrelsen i 2009 og overtog rollen som kasserer efter FAGA’s tidligere formand Ib Laursen. Han er direktør i DANSK Copenhagen (tidligere Dansk Smykkekunst), som blev startet at Christians papfar og FAGA’s første formand, John Bengtsson, der var med til at stifte FAGA i 1981.  

Formanden fortalte også, at Dansk Smykkekunst med Christian i spidsen modtog Kong Frederik den Niendes Hæderspris i 2014 på Kongeskibet overrakt af prins Henrik, og hun sluttede af med en personlig tak til Christian:  

”Kære Christian, jeg kan ikke sige dig nok tak for din tilgang til rollen som kasserer og dit arbejde med FAGA. Du vil i den grad blive savnet, både som ven og kollega, og skulle du ændre mening, så er du altid velkommen tilbage”. 

Aftenen før generalforsamlingen fik Christian overrakt en afskedsgave og et medfølgende kort med et billede af bestyrelsen (og Christian selv), som den tog sig ud tilbage i 2009. 

Godkendelse af regnskab og budget med kontingentstigning

Årsregnskabet for 2023 med et lille overskud på kr. 56.532 blev godkendt. Det samme var tilfældet for budgettet for 2025, hvor der på baggrund af et lavere medlemstal kalkuleres med et underskud på kr. 167.000. 

Bestyrelsen foreslog at øge kontingentet med kr. 200 til i alt kr. 3.400 samt at bibeholde indmeldelsesgebyret på kr. 300 – begge dele blev godkendt. 

Genvalg over hele linien og ny suppleant i bestyrelsen

De genopstillende bestyrelsesmedlemmer, Marianne Jensen, Peter Laursen og Søren Lübech, blev alle genvalgt – og Søren, som indtil nu har siddet på suppleantposten, bliver nu fuldgyldigt bestyrelsesmedlem. 

Christian Storms udtræden af bestyrelsen efterlader en ledig post, som med grønt lys fra de forsamlede medlemmer går til Janne Fisker, indehaver af smykkevirksomheden Aqua Dulce. 

Revisor Erik Olesen og revisorsuppleant Jens Andersson blev ligeledes genvalgt. 

Således veloverstået blev generalforsamlingen rundet af med en lækker middag i en solbeskinnet del af den hyggelige restaurant på Skovshoved Hotel i charmerende Charlottenlund. 

Hent referat af generalforsamlingen

 

 

Tilbage til oversigten

FAGA Nyt

Hold dig opdateret omkring nyheder og andre aktuelle begivenheder i branchen.

FAGA Nyt udkommer pr. mail ca. otte gange om året
se de seneste udgaver her

Noget nyt?

Vi modtager gerne nyheder og informationer, som er relevante for FAGAs medlemmer.

Klik her for at maile tekstmateriale og fotos eller kontakt os på tlf. 9926 9800.